Zilla Grondel

Al 34 jaar de beste en mooiste creaties maken met kunstbloemen

Het onstaan van mijn passie voor zijden bloemen

In 1989 is Seta Fiori ontstaan vanuit mijn grote passie voor de bloemsierkunst. Voor een bloembindster gaat er niets boven het werken met natuurlijke materialen en zoals zovelen maakte ik ook een sterk onderscheid tussen ‘echt’ en ‘nep’.

Tot ik op een dag kennismaakte met zijden bloemen. Er ging een wereld voor mij open, er was op creatief vlak namelijk zoveel meer mogelijk met kunstbloemen. In de volksmond ook wel ‘nep bloemen’ genoemd.

Er is veel veranderd sinds 1989. De kwaliteit en natuurgetrouwheid zijn zo prachtig verder ontwikkeld, dat de zijden bloemen, kunstplanten en kunstbomen haast niet meer van echt te onderscheiden zijn.

Op een dag maakte ik kennis met zijden kunst bloemen. Er ging een wereld voor mij open, er is namelijk zoveel meer mogelijk met kunstbloemen.

— ZILLA GRONDEL

Passie

Ik ben gek op kleuren en overvloed ‘over de top’ dan bedoel ik daarmee drama en theatraal bloemwerk. Bloemwerk dat opvalt en vernieuwend is.  Bloemwerk met een twist en dat klasse uitstraalt. Gouden bomen, grote bokalen, kronen verwerk vol met edelstenen, Chinese gekleurde vazen, de mooiste kunst Bonsai’s in de prachtigste schalen. Bloemwerk en bomen waar je niet omheen kunt.

Ik ben gek op de creativiteit van mijn grote voorbeeld Tage Andersen – Kopenhage _ sober, maar zo drama en theatraal. Love it.

Ik heb altijd een grote winkel gehad die ik zeker mis, maar tijden zijn zo verandert, er is niet tegen op te werken, heel erg jammer. Seta Fiori was een begrip in Den Haag.  Met 31 jaar Seta Fiori heb ik zeker een vaste trouwe klanten kring weten op te bouwen.

Mijn webshop is nu mijn nieuwe winkel en jullie zijn altijd welkom bij mij op de werkplaats waar ik je alles kan laten zien.

Inspiratie

Ik haal mijn inspiratie overal vandaan. Mijn passie voor mooie vormen in de natuur, de kleuren haal ik uit mijn wandelingen met de honden. Ik zie dan zoveel om mij heen. Als een spons kan ik dit dan in mij opnemen.

De honden sport, de ontspanning brengt mij dicht bij mijzelf. Ik kan daar intens van genieten.

Passie voor de zijden bloemen, de honden en het Arabische volbloed paard brengt mij zeker steeds terug naar wie ik diep van binnen ben.

Pintrest is een grote bron voor mij en de interieur beurzen bezoeken door heel Europa zijn zeker 1x per jaar een must.

Daarnaast weekendjes weg en de leukste brocante en rommelmarkten bezoeken heeft mij al vele waardevolle ‘schatten’ opgeleverd. De leukste en gekste vazen en potten die ik voor het zijden bloemwerk kan gebruiken.