Over Seta Fiori

In 1989 is Seta Fiori ontstaan vanuit de grote passie voor de bloemsierkunst van eigenaresse Zilla Grondel. Voor een bloembindster gaat er niets boven het werken met natuurlijke materialen. Zoals zovelen maakte ook zij een sterk onderscheid tussen 'echt' en 'nep'. 

Tot Zilla op een dag kennismaakte met zijden bloemen. Er ging een wereld voor haar open, er was op creatief vlak namelijk zoveel meer mogelijk met kunstbloemen. Ook wel in de volksmond nep bloemen genoemd.

Er is veel veranderd sinds 1989. De kwaliteit en natuurgetrouwheid zijn zo prachtig verder ontwikkeld, dat de zijden bloemen en kunstplanten en - bomen haast niet meer van echt te onderscheiden zijn. 

Er zijn zulke fraaie bloemwerk creaties te realiseren met zijden bloemen, kunstbessen en - takken, waarvan de schoonheid niet te overtreffen is.

Ik zie mijn werk dan ook als een verrijking van het vak van de bloemsierkunst. Door het werken en stijlen met zijden bloemen wil ik laten zien dat het zo langzamerhand tijd is voor ons allen, om onze vooroordelen op dit gebied los te laten.

Ik hoop dat ik u door deze site kan inspireren en dat u kunt meegenieten van mijn werk.


Zilla Grondel